Slujire arhierească la Schitul Poiana Mărului

În Duminica de după Botezul Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, se va afla în mijlocul obștii monahale de la Poaiana Mărului. Cu acest prilej ierahul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va oficia Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, după cum a precizat Diac. Pavel Canea.

Situată în peisajul turistic bănățean din stațiunea Poiana Mărului, acest așezământ monahal a luat ființă la inițiativa preotului Dorel Fercea și a credincioșilor din Parohia Măru înainte de Revoluția din 1989. Lucrările începute au fost sistate, însă odată cu reînființarea Episcopiei Caransebeșului, în anul 1994 cu binecuvântarea episcopului Emilian Birdaș al Caransebeșului s-au reluat lucrările de ctitorire care s-au întrerupt la scurt timp. În anul 2000, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Laurențiu al Caransebeșului s-au reluat lucrările de ridicare a bisericii mănăstirești.

Biserica zidită în cadrul complexului monahal și-a primit târnosirea la data de 24 iunie 2008 prin lucrarea mâinilor Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente