Slujire arhierească la parohia Valea lui Soare, prot. Olteniţa

Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a resfinţit duminică, 10 iulie 2016, biserica parohiei Valea lui Soare din Protopopiatul Oltenița. După slujba de sfinţire, Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au făcut parte şi:  preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Demișcă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Marian Necula, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a zile şi a vorbit despre îndemnul pe care Mântuitorul ni-L face în Predica de pe Munte de a ne aduna comoară în Cer, de a-i sluji lui Dumnezeu și de a ne feri de lucrarea lui Mamona, duhul lumii în care trăim și de a avea nădejde în pronia lui Dumnezeu, Cel ce are grijă de cununa Creației Sale.

Totodată, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioși și pe preotul paroh să depună eforturile cuvenite pentru repictarea lăcaşului de cult și de a mărturisi zilnic darurile pe care le primesc de la Dumnezeu.

La final, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a oficiat Slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii, trecuți la Domnul.

2

 

Comentarii Facebook


Știri recente