Slujire arhierească la Parohia Traian I

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a oficiat duminică, 13 martie 2016, Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei Traian I, Protopopiatul Slobozia, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au făcut parte: preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de părinte Cătălin Stanciu, a dat răspunsurile liturgice.

Și în această duminică au fost rostite rugăciuni speciale la Sfânta Liturghie pentru sănătatea robului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Mihai Andronache, urmând să slujească la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, în cuvântul de învățătură, a vorbit despre urcușul duhovnicesc care se deschide în fața noastră timp de șapte săptămâni, despre postul plăcut lui Dumnezeu la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos, despre bogăția de har pe care o primim în această perioadă binecuvântată a Sfântului și Marelui Post.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Vasile Dumitru, cu dreptul de a purta „Crucea Sloboziei”, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente