Slujire arhierească la Parohia Tântava, Protoieria Bolintin

Cu prilejul sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, marţi, 08 septembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei Tântava, Protoieria Bolintin, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Episcopiei Giurgiului.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Chiriarhul a vorbit despre dimensiunea eclesială în teologia ortodoxă pe care o ocupă Maica Domnului, modelul cel mai strălucit al tuturor virtuţilor şi Maica vieţii veşnice.

Ziua naşterii Maicii Domnului”, a mai arătat Preasfinţia Sa, „este o mare sărbătoare pentru că odată născută, Fecioara Maria aşteaptă să-şi împlinească menirea, la «plinirea vremii», zămislind în pântece pe Fiul lui Dumnezeu. Era necesară această aşteptare a Sfintei Fecioare Maria pentru că în ea avea să se realizeze toată sfinţenia accesibilă umanităţii”, a spus Preasfinţia Sa

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul l-a instalat ca preot slujitor la Parohia Tântava pe Părintele Ionuț-Silviu Bucșăneanu, dorindu-i succes în activitatea pastoral-misionară. Totodată, Preasfinția Sa a oferit Părintelui Georgică Dragomir, Parohul Bisericii din Tântava, un Molitfelnic, o reverendă, un epitrahil și mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei Giurgiului și la Editura Basilica a Patriarhiei Române. De asemenea, Părintelui Ionuț-Silviu Bucșăneanu, i-a oferit un Molitfelnic și mai multe publicații de la cele două edituri amintite.

Credincioșii prezenți au primit icoane cu chipul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente