Slujire arhierească la parohia „Sfântul Prooroc Ilie” – Slobozia

Duminică, 9 februarie 2014, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Odavania paznicului Întâmpinării Domnului și începutul perioadei Triodului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Prooroc Ilie” – Slobozia săvârșind Sfânta Liturghie în lăcașul de cult.

Din soborul slujitor a făcut parte preacuviosul părinte vicar Arhimandritul Rafail, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preoți și diaconi.

Potrivit sf-esc.ro, în cuvântul de învățătură, la Duminica Vameșului și Fariseului, Preasfinția Sa a vorbit despre smerenia mărturisită de vameș, despre nebunia slavei deșarte a fariseului, despre perioada de pregătire duhovnicească de zece săptămâni, a Triodului în care suntem chemați să trăim virtutea smereniei, pentru ca la sfârșitul acestui urcuș duhovnicesc, Sfântul și Marele Post să fim pregătiți pentru întâmpinarea Mântuitorului Iisus Hristos, Cel Înviat.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii: prunci, copii, tineri, adulți și vârstnici prezenți la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente