Slujire arhierească la Parohia Sadina, protopopiatul Bolintin

Creștinii ortodocși s-au aflat la 19 ianuarie 2014 în Duminica a XXIX-a după Rusalii. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Parohiei Sadina, Protopopiatul Bolintin. Credincioșii prezenți s-au putut închina și la fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Sf. Ap. Andrei și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării celor zece leproși. Astfel, Preasfințitul Părinte Ambrozie a evidențiat chipul luminos al samarineanului care a dat dovadă de recunoștință față de binefăcătorul său, arătând, totodată, și exemplul negativ al celor nouă frați de suferință ai acestuia, ilustrare a lipsei de recunoștință față de cel care i-a vindecat. În încheierea cuvântului, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să înalțe rugăciuni de mulțumire și să aibă, în primul rând, recunoștință față de Dumnezeu, căruia îi datorăm marele dar al vieții, și față de semenii noștri.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit preoților slujitori câte o bederniță iar credincioșilor iconițe.

După Sfânta Liturghie, Părintele Episcop a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiul părintelui Adrian Cristescu de la Parohia Sadina. Cu acest prilej, ierarhul nostru a rostit și un cuvânt în care a explicat celor prezenți frumusețea duhovnicească a a acestei mari taine a Bisericii. Botezul, a arătat Preasfinția Sa, este taina prin care omul renaște pentru viața spirituală, adică devine membru al Bisericii lui Hristos. El reface sau restaurează în ființa credinciosului chipul lui Dumnezeu, care a fost alterat prin căderea în păcat, fiind de fapt o anticipare a creației eshatologice. Prin Botez noi ne naștem pentru viața în Hristos, iar în felul acesta punem început și temelie acestei vieți, care este mai mult decât o simplă imitare a lui Hristos, este trăirea în Hristos, viața supranaturală dăruită de Dumnezeu prin harul Sfintelor Taine.

De asemenea, Preasfinția Sa a adresat felicitări pe părinților pruncului, Pr. Adrian Cristescu și doamnei preotese Liliana Nicoleta, cu prilejul acestui încreștinării fiului lor, care a primit numele Andrei Florinel. La final, Preasfinția Sa a dăruit noului botezat un medalion cu chipul Maicii Domnului, iar părinților și nașilor câte o icoană cu chipul Mântuitorului.

Comentarii Facebook


Știri recente