Slujire arhierească la Parohia Ribița

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oficiat duminică, 21 februarie 2016, Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Ierarh Nicolae a Parohiei Ribița din Protopopiatul Brad, județul Hunedoara, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Duminica a XXXIII-a după Rusalii, a vameșului și a fariseului, are o însemnătate aparte în calendarul nostru bisericesc, marcând începutul perioadei Triodului, o perioadă de pocăință și de pregătire duhovnicească pentru Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

În cuvântul de învățătură rostit la Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a vorbit atât despre importanța rugăciunii în viața credinciosului, dar și despre modul în care trebuie făcută aceasta, cu multă smerenie și cu multă cucernicie în fața lui Dumnezeu. De asemenea, Preasfinția Sa a amintit și despre puternica armă duhovnicească a smereniei, îndemnându-i pe credincioși să-și asume fiecare în parte această lucrare a smereniei, prin care pot birui ispitele diavolului și prin care, așa cum ne mărturisește cuvântul Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos, ne putem înălța spre dobândirea Împărăției Celei de sus a lui Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii, preacucernicul părinte protopop Ioan Petru Diniș, parohul comunității din Ribița, i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, pentru binecuvântarea de a fi prezent în mijlocul comunității și pentru bucuria adusă credincioșilor ribițeni de a săvârși slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente