Slujire arhierească la Parohia Reșița Montană

În Duminica a 11-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Reşiţa Montană, după cum aflăm de la Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Cu acest prilej ierarhul înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. La slujbă au participat autorităţi locale precum şi un număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.

„Am venit la această parohie în ziua Domnului și în ziua când biserica noastră îi sărbătorește pe Sfinții Martiri Brâncoveni, ca să ne întărim în credință și să învățăm din evanghelia care s-a citit astăzi, să iertăm greșiților noștri, ca Dumnezeu să ne ierte păcatele noastre, deoarece iertând mai mult vom fi iertați și iubiți de Dumnezeu. Trebuie să-L urmăm pe Mântuitorul Iisus Hristos care s-a rugat și pentru cei care L-au răstignit. Așadar am învățat astăzi să-L rugăm pe Dumnezeu să ne ierte și să nu mai rămânem cu datorii pentru urmașii noștri, asumându-ne toate păcatele, pentru ca urmașii noștri să beneficieze de binecuvântare, de har și de mântuire. L-am rugat pe Mântuitorul Iisus Hristos de asemenea, să le poarte de grijă și celor plecați în străinătate, pentru că astăzi biserica noastră se roagă și pentru frații și surorile care au plecat din țara noastră, fiind Duminica românilor migranți. Noi ne-am rugat și pentru cei care sunt plecați din eparhia noastră, ca Dumnezeu să-i întărească acolo unde sunt stabiliți, unde muncesc și se roagă”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Reşiţa Montană a fost construită înaintea celui de al doilea război mondial şi are cinci turle. Pictura în frescă a fost realizată de Gheorghe Vânătorul între anii 1968-1971.

Comentarii Facebook


Știri recente