Slujire arhierească la Parohia Moldoveni, Protopopiatul Urziceni

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a oficiat duminică, 28 februarie 2016, în Sfânta Liturghie în Parohia Moldoveni, Protopopiatul Urziceni, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Corul restrâns al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” a dat răspunsurile liturgice, dirijat de părintele Cătălin Stanciu.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a vorbit despre parabola Fiului Risipitor, despre dragostea de părinte pe care Dumnezeu o are pentru cununa creației Sale, omul, despre necesitatea venirii întru sine prin căință și întoarcere la Tatăl.

Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a hirotesit iconom pe părintele paroh Silviu Cristian Biteș şi a acordat Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler domnului primar Victor Alexandru Dumitru.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată Slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

La final, Preasfinţia Sa a vizitat Parohia Coșereni I, apoi s-a deplasat la Parohia Sfânta Treime din Urziceni, unde a oficiat Taina Sfântului Botez pentru robul lui Dumnezeu Andrei-Ioan.

Comentarii Facebook


Știri recente