Slujire arhierească la Parohia Micherechi din Ungaria

În ziua sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, la 8 septembrie 2013, biserica parohiei Micherechi se va afla în haine de sărbătoare. Comunitatea românească de aici serbează 240 de ani de la înființarea parohiei și ridicarea lăcașului de cult, în anul 1773. La acest moment aniversar, biserica va primi ca al doilea hram, Praznicul Împărătesc al Nașterii Maicii Domnului, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Ceremonia religioasă va fi una cu totul deosebită, bucurându-se de împreună liturghisirea mai multor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române: delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitului Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria și Preasfințitul Părinte Varsanufie, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Răspunsurile vor fi date la strană de corul „Kinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Programul, care va debuta cu săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești, cu începere de la ora 09:00 (ora Ungariei), mai cuprinde o agapă frățească și un program cultural, ambele desfășurându-se la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din localitate.

În cadrul programului cultural, grupul vocal folcloric „Izvorașul” va încânta pe cei prezenți cu o suită de cântece populare vechi.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente