Slujire arhierească la parohia Hălmăsău, prot. Beclean

Credincioșii din parohia Hălmăsău, protopopiatul Beclean, se bucură sâmbătă, 9 martie 2013, de prezenta în mijlocul lor a Mitropolitului Andrei al Clujului.

Înaltpreasfințitul părinte Andrei va oficia de la ora 10:00 Sfânta Liturghie în biserica parohiei, ce poarta hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Apoi va fi săvârșită o slujbă de pomenire pentru eroii locului și va fi sfințită o troiță, amplasată în fața locașului de cult, în memoria martirilor din localitate.

Detalii a oferit pentru Radio Renașterea părintele paroh Vasile Motogna: „Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, începând de la ora 10, va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alături de preacucernicul părinte Protopop Doru Zimveliu. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa va săvârși un parastas pentru șase persoane din parohia noastră, care au fost executate de regimul comunist în dimineața zilei de 9 martie a anului 1950 și va sfinți troița amplasată în curtea bisericii, în memoria lor, dar și a tuturor înaintașilor ctitori și binefăcători ai Sfintei noastre Biserici, adormiți întru nădejdea Învierii și a vieții de veci”.

Parohia Hălmăsău numără 60 de familii, iar locașul de cult a fost construit între anii 1990-1995.

Comentarii Facebook


Știri recente