Slujire arhierească la parohia giurgiuveană „Înălțarea Sfintei Cruci”

La 14 septembrie Biserica Ortodoxă prăznuiește Înălțarea Sfintei Cruci, ocazie cu care numeroase locașuri de cult își sărbătoresc hramul. În biserica Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea Comana, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor au fost aduse spre închinare de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit despre importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor. Prin răstignirea Domnului pe ea a devenit altarul prin care Hristos a săvârșit răscumpărarea oamenilor „rupând zapisul păcatelor”. Astfel, Crucea devine mijlocul de răscumpărare și de împăcare a oamenilor cu Dumnezeu, căci „Hristos, pecetea noastră, zice Sfântul Apostol Pavel, a surpat peretele despărțitor al vrajbei dintre cei doi (iudei și neamuri), ca să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniți într-un singur trup prin Cruce, omorând prin ea vrăjmășia”. (Efeseni, 2, 14-16). De aceea, a încheiat ierarhul, pentru Mântuitorul Hristos, Crucea a fost nu numai instrumentul pătimirii și altarul jertfei Sale, ci și mijlocul proslăvirii Lui, în firea omenească cu care a pătimit.

În continuare a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș trecuți la cele veșnice.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit părintelui Ulmeanu Florinel, parohul bisericii, un rând de veșminte, felicitându-l, totodată, pentru activitatea pastoral-misionară pe care o desfășoară. De asemenea, părintelui Adrian Cazacu, protopop de Herești și părintelui Adrian Mitu de la Parohia Comana II, ierarhul le-a oferit lucrarea părintelui Prof. Ene Braniște, Vocație și responsabilitate în slujirea preoțească, cartea Brâncovenești. Sfinții Martiri Brâncoveni. Culegere de studii, aparținând Prof.univ.dr. Radu Ștefan Vergatti, Albumul ,,Patriarhul Teoctist – in memoriam”, Albumul ,,Viața și faptele Domnului Țării Românești, Constantin Vodă Brâncoveanu” și o Sfântă Scriptură.

Credincioșii prezenți au primit iconițe cu scena Înălțării Sfintei Cruci și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente