Slujire arhierească la parohia Făget

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat în Duminica a doua după Rusalii în mijlocul credincioșilor din orașul Făget, jud Timiş. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în noua biserică, cu hramul „Înălțarea Domnului”, aflată în construcție, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

În cadrul slujbei, Ierarhul l-a hirotonit diacon pe tânărul licențiat în Teologie, Milenco Adrian Solomon pe seama Parohiei Duboz, din Protopopiatul Lugoj.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor veniți la Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul și importanța cinstirii „prietenilor lui Dumnezeu”, așa cum sunt numiți sfinții. Totodată, a menționat că, în această duminică, sunt cinstiți toți părinții noștri, care au născut neamul românesc în veșnicia Împărăției eshatologice a iubirii lui Dumnezeu. De asemenea, Părintele Mitropolit a vorbit și despre chemarea adresată de Hristos Apostolilor Săi, dar și tuturor oamenilor, chemare, mereu actuală, de propovăduire a Evangheliei mântuirii. În continuare, Chiriarhul a subliniat şi reverberația pe care o are, în istorie și în Cartea vieții, ridicarea unei biserici, a unui loc în care oamenii pot veni să se întâlnească, prin rugăciune și prin împărtășirea cu Dumnezeieștile Taine, cu Dumnezeu. Totodată, Mitropolitul Banatului a adresat alese cuvinte de mulțumire atât părintelui Ioan Jurj, care de mulți ani se ostenește cu înălțarea noii biserici, cât și credincioșilor făgețeni, pentru că s-au raliat la această lucrare bineplăcută lui Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat noua biserică a parohiei, la a cărei construcție s-au implicat credincioșii, Primăria orașului Făget, dar și alte instituții. La acest eveniment istoric, pe lângă numărul mare de credincioși, au participat autoritățile locale și mai mulți parlamentari.

***

Piatra de temelie a noii biserici a Parohiei  Făget I, ce poartă  hramul „Înălţarea Domnului”,  a fost pusă în anul 2001, iar lucrările efective au început în anul 2003. În data de 7 august 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a sfinţit crucea ce a fost aşezată pe cupola centrală a bisericii. În prezent, lucrările de zidire sunt finalizate, lucrându-se acum la învelirea cu tablă de cupru a acoperişului.

11-16-sf_evanghelist_matei

 

Comentarii Facebook


Știri recente