Slujire arhierească la Parohia Bolintin Deal I

La 30 noiembrie 2014 creştinii ortodocşi s-au aflat în Duminica a XXX-a după Rusalii şi tot ieri Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit pe Sf. Apostol Andrei.

În biserica Parohiei Bolintin Deal I, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor, de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, au fost aduse spre închinare fragmente din moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi icoana Sf. Martir Brâncoveanu cu părticele din moaştele sfântului domnitor. În cuvântul de învăţătură, ierarhul a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu dregătorul bogat. Ezitarea acestuia în faţa renunţării la propria bogăţie, a arătat Preasfinţia Sa, anulează întreaga sa strădanie morală, lipsind-o de principalele elemente constitutive: dragostea de Dumnezeu şi de aproapele. Totodată, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a vorbit şi despre lucrarea misionară a Sfântului Apostol Andrei. Pentru că a adus creştinismul în ţara noastră, el este cinstit în mod deosebit de poporul român, care a făcut din ziua sa de prăznuire o sărbătoare bisericească naţională.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele Anania Avram de la parohia Bolintin Deal I, pentru bogata activitate pastoral-misionară desfăşurată.

La final, Preasfinția Sa a oferit bisericii parohiale o icoană a Sfântului Apostol Andrei iar Pr. paroh Pisculungeanu Florian şi Pr. Avram Anania, câte o icoană a Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Totodată, Dl. primar Emilian Bănică a primit din partea Chiriarhului cartea „Martiriul Sfinţilor Brâncoveni” şi o icoană a Sfinţilor Brâncoveni, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Credincioşii prezenţi în biserica „Sf. Ier. Nicolae” din Bolintin Deal, au primit iconiţe cu chipul Sf. Ap. Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente