Slujire arhierească la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Ciocana

La 19 octombrie, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Înaltpreasfinţitul Petru, după Sfânta Liturghie, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat textul Evangheliei din Duminica a XX-a după Rusalii, parabola învierii fiului văduvei din Nain.

Între altele, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, a spus: „Şi prin această minune, minunea învierii fiului văduvei din Nain, Mântuitorul le arată celor prezenţi de faţă şi ne arată şi nouă, că este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, dătătorul de viaţă şi biruitorul morţii. În afară de această înviere, ştim din Sfânta Evanghelie, că Mântuitorul a înviat pe fiica lui Iair, mai marele sinagogii din Capernaum şi pe prietenul său Lazăr, mort de patru zile. Aceste minuni ne spun că moartea este fără putere în faţa lui Dumnezeu şi nu moartea are ultimul cuvânt în existenţa noastră, ci ultimul cuvânt îl are învierea şi viaţa. Omul nu este creat pentru moarte, ci pentru viaţă veşnică”.

„Din Evanghelia de astăzi, învăţăm, că având credinţă în Dumnezeu mergem pe drumul care duce la înviere şi viaţă veşnică. Să urmăm lui Hristos şi să moştenim Împărăţia lui Dumnezeu”, a îndemnat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei

După Sfânta Slujbă, soborul de preoţi a înălţat un Te-Deum pentru sănătatea ctitorilor paraclisului, după care Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a înmânat câteva distincţii bisericeşti. Pentru sprijinul acordat paraclisului „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, domnul Dumitru Pulbere a fost decorat cu distincţia Mitropolie Basarabiei „Crucea mitropolitană pentru mireni”, iar domnii Valentin Guţu şi Serghei Cojocaru cu distincţii de vrednicie.

Înaltpreasfinția Sa a apreciat şi activitatea părintelui Teodor, evidenţiind spiritul gospodăresc-organizatoric şi pastoral-misionar de care dă dovadă prin faptă şi cuvânt părintele Teodor, dorindu-i sănătate şi înmulţirea roadelor în activitatea sa de slujitor al Domnului.

Părintele Teodor a mulţumit Înaltpreasfinţitului Petru pentru binecuvântare arhierească şi pentru sprijinul pe care l-a avut din partea Mitropoliei de la înfiinţarea parohiei până în prezent şi l-a invitat pe Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei să cerceteze parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi cu alte ocazii.

Comentarii Facebook


Știri recente