Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

Milioane de creștini ortodocși de rit vechi au sărbătorit astăzi, 19 august, Praznicul „Schimbarea la Față a Domnului”. Este cazul Bisericilor naționale din Rusia, Ucraina, Serbia și Georgia, dar și al românilor din Republica Moldova.

În Chișinău, Praznicul a fost sărbătorit la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” prin oficierea Sfintei Liturghii arhierești de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, Anatol Telembici, redactor la ziarul mitropolitan „Misionarul”: „Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Pentru a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alături de credincioși. După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre ‘Schimbarea la Față a Domnului’ și a specificat în mod deosebit că această Schimbare la Față a Mântuitorului a fost arătarea slavei dumnezeirii Sale. Iisus Hristos nu s-a transformat, ci s-a arătat ucenicilor cu adevărata Lui Față”.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a vorbit și despre importanța serbării praznicului Schimbării la Față în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, în care se află ortodocșii de rit vechi.

„Înaltpreasfințitul Părinte Petru a spus că nu întâmplător această sărbătoare este așezată în perioada postului și a subliniat faptul că pe Mântuitorul Iisus Hristos fiecare dintre noi îl poate vedea și se arată tuturor, dar îi putem vedea slava Sa în funcție de curăția inimii. De aici recurge necesitatea de a ne curații inimile prin pocăință și iertare. Înaltpreasfinția sa a îndemnat credincioșii la respectarea postului și la săvârșirea de fapte bune”, a mai declarat Anatol Telembici.

Comentarii Facebook


Știri recente