Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

În Duminica a patra după Pogorârea Duhului Sfânt, la 10 iulie 2011, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, după cum ne informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a vorbit despre virtuțile sutașului roman care era păgân, dar care „a arătat credință și smerenie față de Mântuitorul și dragoste față de servitorul său”. „Evanghelia ne spune că văzând credința sutașului, Mântuitorul Iisus Hristos s-a minunat și a zis: „Adevărat grăiesc vouă: Nici în Israel n-am găsit atâta credință. Și zic vouă că mulți de la răsărit și de la apus vor veni și vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov în Împărăția cerurilor. Iar fiii Împărăției vor fi aruncați în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților”. Prin aceste cuvinte Mântuitorul anunță că nu doar evreii sunt chemați la mântuire, ci toate neamurile. Toți „de la răsărit și de la apus” au șanse egale să intre în Împărăția lui Dumnezeu. Și aceasta se dobândește prin credință în Mântuitorul Iisus Hristos” a subliniat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

„Să învățăm de la sutașul din Evanghelia de astăzi dragostea față de semenii noștri și să nu fim indiferenți când ei trec prin necazuri. Să avem credința că făcând bine aproapelui nostru ne apropiem de Dumnezeu, ne asemănăm cu El și câștigăm Împărăția Cerurilor”, a îndemnat Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente