Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

La 10 august 2014, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a rostit un cuvântul de învățătură în care s-a referit la Evanghelia din Duminica a noua după Rusalii.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, între altele, a zis: „Din Evanghelie vedem că puterile omului sunt limitate. Apostolul Petru, doar un moment, și-a întors privirile de la Mântuitorul Hristos și a început să se scufunde în apă. A fost salvat după ce a strigat: „Doamne, scapă-mă”. Omul este neputincios în fața vânturile năprasnice ale acestei vieți și biruim ispitele doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Tot ajutorul este de la Dumnezeu”.

„Toate încercările prin care trecem au rostul lor, știut doar de Dumnezeu. În cele din urmă greutățile prin care trecem trebuie să ne apropie de El. Să nu disperăm când ne confruntăm cu greutăți, ci să ridicăm glasul inimii noastre și să strigăm către Dumnezeu: „Doamne, ajută-ne” și Dumnezeu nu va întârzia să ne vină în ajutor”, a mai spus Înaltpreasfințitul Petru, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente