Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

La 22 iunie, în cea dea doua duminică după Rusalii (a Sfinților Români), Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care s-a referit la rolul sfinților, și în special a sfinților naționali, în viața creștinilor.

Între altele, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a spus: „În a doua duminică după Rusalii, după rânduiala Sfinților Părinți, creștinii ortodocși serbează pe sfinții naționali. Noi îi serbăm pe sfinții români, pe cei de un neam cu noi, care prin viața lor curată au realizat în chipul lor asemănarea cu Dumnezeu. Ei au auzit îndemnul Mântuitorului de-a urma Lui și au răspuns acestui apel. Și-au schimbat viața, au luat crucea și din oameni păcătoși au ajuns îngeri în trup, arătându-ne și nouă ce câștigă omul când se apropie de Dumnezeu. Ca și sfinții universali, sfinții naționali sunt de diferite categorii. Numele unora îl cunoaștem, iar numele altora îl știe doar Dumnezeu. Ei prin rugăciune, post și fapte de milostenie și-au sfințit viața, devenind pentru noi modele de viețuire creștină”.

„De la ei învățăm care este rostul omului pe pământ, de la ei învățăm cum un om păcătos poate ajunge prieten al lui Dumnezeu. Să le urmăm pilda vieții și să ne ajute Bunul Dumnezeu să avem parte de fericirea lor, de Lumina Împărăției Cerurilor”, a mai spus Înaltpreasfințitul Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente