Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

La 12 ianuarie, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, potrivit Biroului de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Petru a adresat un cuvânt de celor prezenți. În cuvântul său, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit și la slujirea exemplară și jertfelnică, a părintelui arhidiacon Andrei Cojocaru care, în cadrul Sfintei Liturghii, a fost hirotonit preot. Înaltpreasfințitul Petru, vădit emoționat de despărțirea de cel mai bun arhidiacon al Mitropoliei Basarabiei, între altele, a spus: „Îi mulțumim părintelui Andrei care, pe parcursul a mai mulți ani, a înfrumusețat, prin vocea sa inconfundabilă, slujbele chiriarhului Mitropoliei Basarabiei. Fiind un bun cunoscător al tipicului, al slujbelor bisericești, și în mod special al celor arhierești, părintele Andrei ne-a ajutat mult în misiunea noastră de arhipăstor în ultimii ani. Este cunoscut faptul, că în slujbele arhierești contează mult calitățile vocale ale diaconilor. De fiecare dată, când mergeam în parohii, creștinii remarcau dragostea, evlavia și credința cu care părintele Andrei rostea ecteniile. Atmosferă de rugăciune pe care o creează părintele Andrei prin vocea sa, aduce mulă liniște și pace în sufletele creștinilor. Nu o singură dată, creștinii s-au apropiat, după sfintele slujbe, și i-au mulțumit. Pentru noi era plăcut să vedem asemenea gesturi din partea credincioșilor. Acum părintele este chemat la altă slujire de Bunul Dumnezeu, la cea de preot. Și avem buna credință că experiența sa, tactul său pastoral și darul cântării, cu care l-a înzestrat Dumnezeu, îl va ajuta să fie un harnic lucrător în grădina Domnului. Îi dorim, părintelui Andrei, păstorire îndelungată cu roade bogate”.

„Mulțumim părinte și Dumnezeu să te ajute în noua ta misiune. Să păstorești credincioșii, cu dragoste, cu credință și cu nădejde, spre slava Bunului nostru Dumnezeu. Doamne ajută și într-un ceas bun”, i-a urat Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru noului hirotonit.

Părintele Andrei, emoționat și el, la rândul său, a mulțumit Arhipăstorului Mitropoliei Basarabiei pentru încrederea acordată și a promis să fie un păstor conștiincios și vrednic al creștinilor încredințați spre păstorire, respectând canoanele bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente