Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chişinău

Marţi, 6 ianuarie 2015, în Ajunul Crăciunului (stil vechi), PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău, potrivit Biroului de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După Sânta Slujbă, PS Antonie a vorbit celor prezenţi despre „perioada de pregătire pentru Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care se încheie cu o zi de post, când avem dezlegare, doar, la untdelemn şi vin”.

„Perioada de pregătire, pentru primirea Celui care coboară din cer din iubire pentru oameni, se încheie astăzi. De fiecare dintre noi depinde în ce măsură Lumina Betleemului va pătrunde în sufletele noastre. Dacă am postit, ne-am rugat mai mult, ne-am spovedit, ne-am împărtăşit, am făcut fapte bune, dacă, în general, am devenit mai buni, înseamnă că ne apropiem pregătiţi de acest Mare Praznic. Naşterea Domnului ne îndeamnă la bunătate, pentru că Bun este Dumnezeu şi noi făcând binele ne asemănăm cu El. Şi doar în această stare, de bunătate, Lumina Sfântă a acestei sărbători, pătrunde în sufletele noastre”, a mai spus, între altele, PS Antonie.

Comentarii Facebook


Știri recente