Slujire arhierească la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat duminică, 17 august 2014, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care s-a referit la pericopa evanghelică din Duminica a zecea după Rusalii.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, între altele, a spus: „Vedem în Evanghelia de astăzi durerea unui tată care avea un fiu posedat de demon și care de multe ori cădea în foc și de multe ori în apă. Tatăl îndurerat inițial s-a adresat ucenicilor Mântuitorului după ajutor, dar aceștia n-au putut să-l ajute. Când se adresează Mântuitorului, vedem că El se arată nemulțumit de slaba credință a ucenicilor, dar și a întregului popor. Apoi, Mântuitorul zice să fie adus copilul la El. Și, ne precizează Evanghelia, copilul s-a tămăduit chiar în ceasul acela. La întrebarea ucenicilor, de ce noi n-am putut să-l scoatem, Iisus le-a spus că din cauza necredinței lor. Și le spune că acest neam de diavoli nu iese decât numai cu rugăciune și cu post. Vedem din Evanghelie cât de importantă este credința, postul și rugăciunea în luptă cu forțele întunericului. Și mai vedem valoarea rugăciunii pentru aproapele nostru. Este o mare comoară să avem pe cineva care se roagă pentru noi, care ne dorește binele, care se interesează de mântuirea noastră”.

„Să ne interesăm și noi de sănătatea semenilor noștri, de mântuirea lor, să nu fim indiferenți și să nu trăim izolați de cei de lângă noi. Doar viețuind în dragoste cu semenii noștri, suntem în comuniune cu Dumnezeu”, a mai spus Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente