Slujire arhierească la Napoli

În Duminica a 6-a după Paști (05 iunie 2016), numită şi a Orbului, Preasfințitul  Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei „Sfântul Ioan Cel nou de la Suceava” din localitatea Napoli, informează site-ul oficial al Eparhiei Ortodoxe Române a Italiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a evidenţiat învăţăturile ce reies din Pericopa Evanghelică:

Orbul din naștere a primit de la Mântuitorul Hristos nu numai lumina ochilor trupești, fapt care, fără îndoială, i-a adus o negrăită bucurie, dar a fost luminat şi sufletește; mintea, inima și voința lui dovedind o vedere mai înaltă decât cea fizică, în ființa sa vădindu-se, cu anticipare, darurile luminii Învierii. Dovada o avem din felul înțelept cu care le răspunde fariseilor care îl interogau. A doua explicație a legăturii cu praznicul Învierii decurge din faptul că râul Siloamului, unde orbul s-a spălat după porunca Mântuitorul Iisus Hristos si și-a recăpătat vederea, prevestește Botezul creștin.

De asemenea, Preasfinția  Sa  i-a îndemnat pe cei prezenţi să acorde o atenţie deosebită sufletului printr-o spovedanie sinceră şi curată, iar mai apoi să se împărtăşească cu Sfintele Taine.

În cadrul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop a hirotesit un citeț și un ipodiacon, apoi în cadrul Sfintei Liturghii a hirotonit un diacon.

03

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente