Slujire arhierească la Mănăstirea Văratic

Joi, 13 august 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Mănăstirii Văratec, din județul Neamț, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinția Sa a vorbit despre viața și nevoințele Sfântului Maxim Mărturisitorul, a cărui mutare a moaștelor Biserica Ortodoxă a prăznuit-o ieri.

Sfântul Maxim, a arătat Preasfinţia Sa, a fost un mare mărturisitor al adevărului de credință împotriva eresului monoteliților ( cei care credeau că în Domnul nostru Iisus Hristos este o singură voie), scriind numeroase tratate de teologie. Din poruncă Împăratului Constans al II-lea este adus în cetatea Constantinopolului pentru a fi judecat, apoi este exilat în Tracia, fiindu-i tăiată mâna dreaptă și limba. Este pomenit de întreaga Biserică în ziua de 21 ianuarie.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oferit în semn de aleasă prețuire Preacuvioasei Maici, Stavrofora Iosefina Giosanu, stareța Mănăstirii Văratec, distincție eparhială ,,Vrednicia Vlăsceană”, o icoană cu chipul Sfântului Apostol Andrei, o icoană a Maicii Domnului și Monografia Catedralei Episcopale din Giurgiu.

La rândul său, Maica Stareță Iosefina Giosanu a oferit Preasfinţiei Sale o icoană a Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec, ale cărui moaște se află la Mănăstirea Văratec.

Comentarii Facebook


Știri recente