Slujire arhierească la Mănăstirea Tăriceni din județul Călărași

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat duminică, 3 august 2014, slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese urmată de Sfânta Liturghie la Mănăstirea Tăriceni din județul Călărași, informează sf-esc.ro.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preoții consilieri: Daniel Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, părintele Mihail Zotta, protopop de Lehliu, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre minunea înmulțirii celor cinci pâini și doi pești de către Mântuitorul Iisus Hristos și săturarea unei mari mulțimi de evrei, Mântuitorul arătându-se ca un nou Moise, arătând ucenicilor și poporului puterea Sa dumnezeiască.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară” domnului colonel(r) ec. Nicolae Dragu pentru ajutorul și lucrarea jertfelnică făcută pentru ajutorarea bisericilor și comunităților parohiale.

Preasfinția Sa a cercetat parohiile Valea Argovei, Dănești, Frăsinetul de Jos și Lehliu Gară și a recomandat preoților parohi să se implice rodnic în lucrarea pastorală și administrativă din sfintele lăcașuri.

Comentarii Facebook


Știri recente