Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia. Icoana Maicii Domnului de la Nicula a fost adusă spre închinare

PS Vincenţiu

În Duminica a 24-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia, informează site-ul oficial al Eparhiei. Credincioşii prezenţi la sfintele slujbe au putut aduce cinstire icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, care a fost adusă spre închinare credincioşilor, la aşezământul monahal, în data de 4 noiembrie 2016. Icoana va rămâne la Mănăstirea Slobozia până miercuri, 9 noiembrie 2016.

Din soborul slujitor au făcut parte: preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial și starețul mănăstirii, preacucernici părinți consilieri, părinţi stareţi, preoţi şi diaconi.

Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a oferit răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice. Ierarhul a vorbit despre vindecarea femeii, care de 12 ani avea o suferință foarte mare, doar prin atingerea de Mântuitorul și despre învierea fiicei lui Iair, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre.

De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii să participe la sfintele slujbe şi marți, 8 noiembrie 2016, în ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, și de Chiriarhul Eparhiei  Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoți din municipiul Slobozia.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotesit singhel pe preacuviosul părinte Maxim, ostenitor al acestei sfinte mănăstirii și profesor la Seminarul teologic, iar pe preacucernicul părinte Sebastian Marin, director al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și preot paroh la Parohia Coșereni I, Protopopiatul Urziceni, l-a hirotesit sachelar.

 

Comentarii Facebook


Știri recente