Slujire arhierească la mănăstirea „Sfânta Treime” din Cahul

Duminică 10 august 2014, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea „Sfânta Treime” din Cahul, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei. În cuvântul rostit după sfânta slujbă, PS Antonie s-a referit la pericopa evanghelică din duminica a noua după Rusalii.

După Sfânta Slujbă, PS Antonie a vizitat Mănăstirea „Pogorârea Duhului Sfânt și Nașterea Maicii Domnului” din comuna Găvănoasa, raionul Cahul, unde maica stareță Dionisia Niculicioiu i-a vorbit Preasfinției Sale despre mersul construcției noii biserici. PS Antonie a fost însoțit, în vizita la Mănăstirea Găvănoasa, de PC părinte Iulian Budescu, vicar administrativ al Episcopiei Basarabiei de Sud.

În drum spre Chișinău, PS Antonie vizitat Mănăstirea „Eroii Neamului” din satul Țiganca, cu hramul „Înălțarea Domnului”. Părinții de la Mănăstirea „Eroii Neamului” i-au vorbit Preasfinției Sale despre soluțiile identificate pentru depășirea problemelor care apar în organizarea vieții mănăstirești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…