Slujire arhierească la Mănăstirea Pahomie

În Duminica a VI-a după Rusalii a fost sărbătorit și Sfântul slăvit Proroc Ilie Tesviteanul. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pahomie, care și-a serbat ocrotitorul spiritual, potrivit arhiram.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a hirotonit întru ieromonah pe Preacuviosul Ierodiacon Efrem Radu și întru ierodiacon pe Preacuviosul Monah Siluan Popescu, pe seama Catedralei arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea.

Mănăstirea Pahomie are o tradiție monahală seculară. Aici viețuiesc 8 părinți, care săvârșesc zilnic Sfânta Liturghie și cele Șapte Laude, după rânduiala bisericească specifică.

La final slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, a apreciat lucrările realizate de către obștea de călugări de la Mănăstirea Pahomie, în frunte cu Părintele Stareț, Ieromonahul Damaschin Ene, precum și jertfelnica operă de mărturisire a cuvântului Evangheliei lui Hristos în aceste locuri binecuvântate. De asemenea, Părintele Arhiepiscop a felicitat pe toți cei ce poartă cu vrednicie numele de Ilie.

Comentarii Facebook


Știri recente