Slujire arhierească la Mănăstirea Ciucea

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de 30 de preoți și diaconi a oficiat miercuri, 09 septembrie 2015, Sfânta Liturghie la Mănăstirea cu hramul Nașterea Maicii Domnului de la Ciucea, jud. Cluj, după cum aflăm de la Radio Renaşterea. Din soborul slujitor a făcut parte și Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru.

Slujba, la care au luat parte sute de credincioși, a fost oficiată în cadrul unui altar de vară, special amenajat cu această ocazie în curtea așezământului monahal. Pe viitor se doreşte ridicarea unui altar de vară permanent, care să poarte hramul Sfinții Părinți Ioachim și Ana, pomeniți astăzi în calendar.

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la hramul Mănăstirii Ciucea să-și cinstească părinții și bunicii. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a oferit câteva exemple negative, cum sunt tratați cei în vârstă în zilele noastre.

„Bunicii și mamele noastre au o mare importanță în devenirea noastră, în viața noastră spirituală. Din nefericire, într-o lume secularizată și în care nu întotdeauna oamenii trăiesc cu evlavie, nici față de bunici și de părinți evlavia nu mai este atât de puternică”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei.

Mănăstirea de la Ciucea, ctitoria poetului Octavian Goga

Mănăstirea de maici de la Ciucea, cu hramul Nașterea Maicii Domnului este ctitoria poetului Octavian Goga și a fost înfiinţată în anul 1939. A funcționat până în 1945, după care a fost închisă de regimul comunist. Așezământul monahal a fost reînființat în 1994.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…