Slujire arhierească la Mănăstirea bucureșteană Christiana

De sărbătoarea Tăierii cinstitului cap al Sfântului Ioan Botezătorul, joi, 29 august, din încredințarea și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Christiana din București.

Preasfințitul Episcop Macarie s-a referit în cuvântul de învățătură rostit la întreita slujire a Sântului Proroc Ioan Botezătorul de înger, Apostol și Mucenic, așa cum îl arată cântările prăznuirii. Înger deoarece Sfântul Ioan a dus în trup o viață îngerească de Înaintemergător al lui Hristos, fiind îngerul „înaintea feței Sale” prevestit de Profetul Maleahi; Apostol fiindcă Sfântul Ioan L-a arătat și L-a propovăduit pe Hristos neamurilor și Mucenic deoarece i s-a tăiat capul pentru mărturisirea adevărului.

Preasfințitul Macarie a arătat apoi semnificația sărbătorii în amintirea martiriului Înaintemergătorului și Botezătorului Mântuitorului Hristos îndemnând credincioșii la postire, rugăciune și fapte bune, avându-l model și rugător pe prietenul Mirelui Bisericii, Sfântul Ioan.

Preasfințitul Macarie și-a exprimat bucuria de a sluji într-un așezământ monahal unde se cultivă jertfelnic și slujirea filantropică, în grija măicuțelor din obște aflându-se câteva zeci de persoane vârstnice și neputincioase, în așezământul medical-social din incinta mănăstirii.

Cu acest prilej, Episcopul românilor din Europa de Nord a adus mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru frumoasa misiune încredințată. Mulțumiri au adus și duhovnicul mănăstirii, Ierom. Ghenadie și Maica Stareță stavrofora Benedicta pentru părinteasca purtare de grijă a Preafericirii Sale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…