Slujire arhierească la Mănăstirea Albac, judeţul Alba

În Duminica a 12-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei,a fost prezent în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din Albac. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a participat la Sfânta Liturghie şi a binecuvântat mulţimea de pelerini, veniți să se închine și să se roage, și de această dată, în frumoasa mănăstire de pe Valea Arieșului Mare.

Ascultarea reprezintă temelia rămânerii în iubirea lui Hristos

În cuvântul de învăţătură adresat obştii monahale şi credincioşilor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat importanța poruncilor divine în viața oamenilor, precum și necesitatea ca noi să trăim în ascultare. Ascultarea, spunea Ierarhul, aduce succes vieții pământești și reprezintă temelia rămânerii în iubirea lui Hristos, dar și condiția adevăratei fericiri. Binele din viața fiecăruia dintre noi nu este altceva decât concordanța voinței noastre cu voința lui Dumnezeu, moment în care harul ne pătrunde și ne transformă în mod plenar.

Aniversarea onomasticii IPS Irineu

Un moment sensibil a fost legat de aniversarea onomasticii Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, în ziua de prăznuire a Sfântului Sfințitului Mucenic Irineu, Episcop de Lugdunum.

Cu acest prilej, au fost rostite cuvinte de apreciere legate de activitatea și misiunea Înaltpreasfinției și au fost recapitulate cele mai importante etape din viața Sa, după cum ne-a transmis Pr. Florin Croitoru, Consilier Cultural Arhiepiscopia Alba Iulia.

„După cum afirma Arhipăstorul Alba Iuliei, marele părinte al Bisericii nedespărțite, plecat la Domnul în anul 202, la inspirat și motivat continuu în lucrarea desfășurată până acum. Ca un gest de iubire și ca un semn al profundei legături sufletești cu Sfântul Irineu, Ierarhul nostru i-a tradus și tâlcuit o parte din operă, oferind contemporanilor bucuria cunoașterii și cinstirii unui sfânt care a jucat un rol important în alcătuireateologieicreștine, la începutul dezvoltării acesteia”, a spus Pr. Florin Croitoru.

Comentarii Facebook


Știri recente