Slujire arhierească la Leova

Credincioșii care respectă calendarul iulian neîndreptat sărbătoresc la 20 ianuarie, Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus. În această zi, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului” din orașul Leova (preot paroh Ioan Cristea), cu ocazia sărbătoririi hramului acestui sfânt locaș, potrivit Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Cu binecuvântarea Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, părintele arhimandrit Andrei Caramalău, starețul Mănăstirii „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, mun. Chișinău, a rostit un cuvânt ziditor de suflet.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Petru împreună cu soborul de preoți a oficiat un Te-Deum pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș din Leova.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a vorbit despre viața și misiunea Sfântului Ioan Botezătorul, ca model de trăire pentru creștinii din toate timpurile.

La final, părintele Ioan a mulțumit, Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei și soborului de preoți, pentru vizită și rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente