Slujire arhierească la Ladispoli, Italia

Preasfințitul Visarion Episcopul Tulcii s-a aflat sâmbătă 8 feb. 2014 în mijlocul preoților și credincioșilor din parohia „Sfântul Apostol Andrei și Sfinții Mucenici de la Niculițel” din orașul italian Ladispoli.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan Episcopul Italiei, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială. Din soborul slujitor a făcut parte pr. Lucian Bârzu și pr. Liviu Baciu.

Potrivit Biroului de Presă al Episcopiei Tulcii, la sfârșitul slujbei Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură legat de semnificația duhovnicească a perioadei Triodului care va începe în această duminică. Totodată a adresat sfaturi folositoare credincioșilor prezenți îndemnându-i la unitate și credință în jurul altarului Bisericii străbune.

„Cu adevărat aici în biserica dumneavoastră vă simțiți ca acasă ascultând slujba dumnezeiască în graiul străbun, de aceea iubiți Biserica și pe slujitorii ei, străduindu-vă să trăiți în pace și bună înțelegere cu toți semenii fie la locul de muncă fie în societate” a spus Preasfinția Sa.

După ce a transmis tuturor binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinția Sa a oferit sfântului locaș o icoană cu chipul Maicii Domnului pictată în atelierul Episcopiei Tulcii.

În urmă cu trei ani Preasfințitul Visarion a oferit parohiei părticele din moaștele Sfinților Mucenici de la Niculițel și care au fost așezate spre închinare într-o frumoasă raclă de argint.

Comentarii Facebook


Știri recente