Slujire arhierească la hramul mănăstirii din localitatea Piatra Fântânele

Cu prilejul praznicului Nașterii Maicii Domnului, sărbătorit de Biserica Ortodoxă duminică, 8 septembrie 2013, ÎPS Părinte Mitropolit Andrei va oficia Sf. Liturghie la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Piatra Fântânele, jud. Bistrița-Năsăud, cu prilejul serbării hramului. Slujbele dedicate hramului vor începe încă din seara zilei de sâmbătă cu slujba Vecerniei și a Utreniei săvârșite de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit Radio Renașterea.

În ziua hramului, pe lângă Sf. Liturghie Arhierească, ÎPS Andrei va oficia și sfințirea Paraclisului din incinta Mănăstirii, închinat Sf. Pahomie de la Gledin. Slujba de binecuvântare va debuta la ora 9, înainte de oficierea Sfintei Liturghii.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele este așezată la cota 1.200, în Pasul Tihuța. Biserica din lemn a mănăstirii a fost construită în 1928, prin aprobarea înființării unei mănăstiri de călugări și a funcționat până în anul 1960, când, prin decret, a devenit parohie a satului. La inițiativa vrednicului de pomenire Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu, în 11 aprilie 1995 s-a reînființat ca mănăstire de maici. În ultimii 3 ani s-a început construcția noii biserici a mănăstirii. În prezent se lucrează și la împrejmuirea mănăstirii cu zid de piatră.

Comentarii Facebook


Știri recente