Slujire arhierească la hramul mănăstirii Antoneşti

Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Antonești, din comuna Corbeni, județul Argeș și-a sarbatorit hramul astăzi, 24 ianuarie 2016. Cu acest prilej, Înaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoti şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în fața paraclisului închinat Sfântului Iov aflat în incinta asezamântului monahal, informează site-ul oficial al eparhiei.

Mănăstirea cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.

După anul 1989 la inițiativa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Lângă biserica a fost ridicat, în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov. Această lucrare a fost executată de Sectorul Economic și Construcții al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, coordonat de Părintele Consilier Caliopie Cristian Ichim.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente