Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Antim

Foarte mulți credincioși bucureșteni au participat astăzi, 26 iunie 2016, în Duminica „Tuturor Sfinților”, la hramul Mănăstirii Antim. Cu acest prilej, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

FullSizeRender(1)În cuvântul de învăţătură, Episcopul vicar patriarhal a spus despre așezământul monahal ctitorit de Sfântul Antim Ivireanul că este o oază de lumină și de bucurie duhovnicească pentru credincioşi.

Potrivit Preasfințitului Părinte Ieronim Sinaitul, credincioșii care vin la mănăstirea Antim urmează tradiția marilor slujitori și duhovnici pe care i-a avut așezământul monahal.

Ne-am bucurat deosebit de mult de prezenţa pelerinilor într-un număr foarte mare, ceea ce ne arată evlavia faţă de Mănăstirea Antim şi, mai ales, faţă de ctitorul ei, Sfântul Antim Ivireanul, a declarat pentru Radio TRINITAS părintele arhim. Vicențiu Oboroceanu:

***

Documentele istorice și inscripțiile epigrafice aduc multe mărturii și amănunte despre zidirea mănăstiri bucureștene cu hramul „Toți Sfinții”, între anii 1713-1715, de către Sfântul Mitropolit Antim Ivireanul, construcția ei fiind plasată, astfel, la sfârșitul domniei Sfântului Constantin Brâncoveanu și începutul domniilor fanariote în Țara Românească.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente