Slujire arhierească la Hâncești

La 12 iulie 2014, ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel (stil vechi), Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor Plaiurilor și PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului au oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Hâncești.

Predica zilei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit și Exarh Petru a fost rostită de PS Antonie de Orhei.

După Sfânta Slujbă, Mitropolitul Basarabiei a înmânat mai multe distincții de vrednicie creștinilor care s-au evidențiat în susținerea construcției catedralei din Hâncești și a felicitat pe toți creștinii care poartă numele marilor apostoli, dorindu-le să fie misionari neobosiți, în răspândirea credinței prin propria lor viață, așa cum au fost Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Pentru activitatea didactico-misionară și pastoral-gospodărească, părintele Eugen Balan, preot slujitor la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Hâncești a fost gratificat de către Înaltpreasfințitul Petru cu distincția bisericească „Crucea cu pietre scumpe”.

Părintele Anatolie Balan a mulțumit ierarhilor Mitropoliei Basarabiei pentru prezența în mijlocul comunității din Hâncești și l-a felicitat pe Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru cu ocazia zilei onomastice, dorindu-i „sănătate și păstorire îndelungată, cu roade mari duhovnicești, spre slava Bisericii lui Hristos”.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Veaceslav Iarmenco a fost hirotonit preot, după cum ne-a transmis Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…