Slujire arhierească la Giula, în Duminica a XI-a după Rusalii

În Duminica a XI-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală din Giula, în fruntea unui sobor de preoți și în prezența credincioșilor Catedralei, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Din soborul slujitor, ca oaspete de seamă, a făcut parte Pr. Prof. Univ. Dr. Simion Todoran, Profesor de Noul Testament la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, aflat în trecere prin Giula.

La momentul potrivit, după împărtășirea cu Sfintele Taine, Părintele Profesor Simion Todoran a rostit un frumos și bogat cuvânt de învățătură, tâlcuind credincioșilor înțelesurile Sfintei Evanghelii din Duminica Datornicului nemilostiv și arătând care este importanța iertării, ca dar al lui Dumnezeu și nevoință personală, în viața creștinului și în dobândirea Împărăției Cerurilor.

Slujirea arhierească de la Catedrala Episcopală din Giula a constituit, pe de o parte, un prilej de manifestare concretă a comuniunii frățești între clerici români din diferite eparhii ale Patriarhiei Române, iar pe de altă parte un dar de suflet pentru toți cei prezenți, care astfel au putut să se împărtășească din cuvântul de învățătură și experiența pastorală îndelungată, de slujitor al altarului, cercetător și profesor de teologie, a Părintelui Simion Todoran.

Comentarii Facebook


Știri recente