Slujire arhierească la Copenhaga

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord a oficiat sâmbătă, 09 aprilie 2016, Taina Sfântului Maslu în biserica parohiei ortodoxe românești din Copenhaga, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Duminică, 10 aprilie 2016, Preasfinţia Sa a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în parohia românească din Copenhaga. Evenimentul liturgic din Duminica a IV-a Postului Mare a fost un eveniment de suflet pentru întreaga comunitate românească din capitala Regatului Danemarcei. Alături de enoriașii români, la slujbă au participat fostul Ambasador în Regatul Danemarcei, actualul Secretar de Stat pentru relația cu Parlamentul, Excelența Sa domnul Alexandru Victor Micula; Ambasadorul României în Regatul Danemarcei, Excelența Sa domnul Matei Viorel Ardeleanu și cei doi rapsozi năsăudeni, „ambasadori ai culturii populare românești”, Cornelia Ardelean-Archiudean și Alexandru Pugna. Domniile lor au primit distincția „Crucea Nordului pentru mireni” a Episcopiei Europei de Nord.

Încă din ajunul zilei, ierarhul a spovedit preoții și credincioșii, pe care i-a împărtășit, alături de copilași, la Sfânta Liturghie. După slujbă toți copiii au primit din partea părintelui episcop mai multe daruri, ca o firească prelungire a darului Euharistic oferit de Biserică. În cuvântul său, arhiereul slujitor i-a îndemnat pe fiii săi sufletești să urce pe scara virtuților, purtând de grijă și față de cei încercați de viforul scârbelor și singurătății.

La finalul dumnezeieștii Liturghii a avut loc vernisajul expoziției de icoane realizate de iconarii Matei și Maria-Kornelia din Covasna, care au participat la acest eveniment la invitația domnului ambasador Matei Viorel Ardeleanu, ca o prelungire a expoziției realizate de pictorii români la Ambasada României de la Copenhaga.

Comentarii Facebook


Știri recente