Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Slobozia

Duminică, 26 ianuarie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Episcopală din Slobozia, potrivit sf-esc.ro.

Cu această ocazie a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Dorin Corbu, care a fost numit preot pe seama parohiei Bordușani, Protopopiatul Fetești.

La momentul predicii Preasfinția Sa a vorbit despre puterea lui Iisus Hristos de a ne vindeca de păcatele noastre după exemplul lui Zaheu vameșul, pe care întâlnirea cu Mântuitorul l-a vindecat de cel mai greu păcat al lui, de care nu se putea dezlipi, de păcatul lăcomiei. Zaheu este un exemplu pentru noi toți, în această perioadă de pregătire pentru Sfântul și Marele Post de a-L urma pe Hristos și a conlucra cu harul Său divin pentru a ne izbăvi de patimi.

La final, Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii: prunci, copii, tineri, adulți și vârstnici prezenți la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente