Slujire Arhierească la Catedrala Episcopală din Deva

Astăzi, 29 martie 2014, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Deva, după cum ne informează episcopiadevei.ro

Cu aceasta ocazie, ierarhul hunedorean, a hirotonit în treapta de preot pe Părintele Diacon Sergiu Nicolae Succurro, pe seama Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva.

De asemenea, tot în cadrul slujbei de astăzi, la momentul potrivit, Preasfinția Sa, a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog George Iancu pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Vasile cel Mare” din parohia Zam, Protopopiatul Deva.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a vorbit celor prezenți despre misiunea preotului și a familiei acestuia în parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…