Slujire arhierească la Catedrala din Timisoara în Duminica Sfintei Cruci

Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a slujit în Duminica Sfintei Cruci la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara.

Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în prezența a numeroși de credincioși timișoreni. Cu prilejul prăznuirii Sfintei Cruci în Duminica a III-a din Postul Mare, Sfânta Cruce a fost scoasă din Sfântul Altar și pusă în mijlocul bisericii pentru închinare, fiind frumos împodobită cu flori, arătând prin aceasta că este „floare care a înflorit mântuirea noastră”.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, condus de pr. Laurian Popa, după cum aflăm de la George Giurgiu.

În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit în treapta diaconiei un licențiat în Teologie, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama parohiei Teș, protopopiatul Lugoj.

În finalul slujbei, ierarhul a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului.

În continuare, credincioșii prezenți au vizionat un scurt reportaj despre viitorul așezământ de bătrâni al Arhiepiscopiei Timișoarei construit în localitatea Checea. Lucrările de zidire a acestuia au început în primăvara anului 2012, iar în prezent se lucrează la nivelul acoperișului. De-a lungul perioadei de edificare, numeroși oameni de bine, credincioși din cuprinsul eparhiei, precum și instituții, în frunte cu Consiliul Județean Timiș, au sprijinit financiar acest proiect demarat de Arhiepiscopia Timișoarei și parohia Checea în favoarea bătrânilor nevoiași. La finalizarea construcției, un număr aproximativ de 100 de vârstinici fără aparținători sau cu o situație socială specială vor putea beneficia de serviciile așezământului. Cei care doresc să contribuie la contrucția complexului social, se pot adresa Centrului eparhial din Timișoara, dar și Oficiului Parohial din Checea, jud. Timiș

Comentarii Facebook


Știri recente