Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a săvârșit Duminica, 15 decembrie 2013 Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, precum și în prezența a numeroși credincioși, după cum ne-a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cu acest prilej, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Andrei Alexandru Nedelea, pentru Parohia Izvoarele, Protoieria Târgoviște Nord, și pe tânărul Dumitru Virgil Buga, întru diacon, pentru Parohia Slobozia Moară, Protoieria Titu.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat sensul evangheliei zilei referitor la Parabola celor chemați la cină, evidențiind faptul că, la chemarea liberă a lui Dumnezeu, omul trebuie să răspundă, cu bucurie și responsabilitate, mai cu seamă, atunci când este vorba despre chemarea la preoție, la a sluji pe Creator, poporul lui Dumnezeu și o anumită comunitate locală.

Preotul este un vestitor al bucuriei dumnezeiești, cel care împărtășește sfințenie, prin Sfintele Taine și Ierurgii, învață cuvântul Evangheliei, concentrează și îndrumă milostivirea și filantropia comunitară. De aceea, el are un important rol pastoral-misionar bisericesc și o mare responsabilitate față de Dumnezeu și comunitatea parohială pe care o călăuzește.

Comentarii Facebook


Știri recente