Slujire arhierească la Târgovişte. Solidaritatea și comuniunea sunt importante în fața bolii și a suferinței

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 31 iulie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, în prezența a numeroși credincioși, informează site-ul arhiepiscopiatargovistei.ro.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat semnificațiile duhovnicești și misionare ale Pericopei Evanghelice ce a făcut referire la Vindecarea slăbănogului din Capernaum. Ierarhul a subliniat lucrarea mult milostivă a lui Dumnezeu în istoria mântuirii, dar și puterea solidarității și a comuniunii oamenilor în fața bolii și a suferinței, locuri privilegiate ale prezenței dumnezeiești.

Arhiepiscopul Târgoviștei a îndemnat la urmarea exemplului Mântuitorului Hristos, în viața cotidiană, pentru a ușura povara celor încercați de neajunsurile existenței și a reamintit de evenimentul central al Eparhiei: sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, din zilele de 10 și 11 august, recomandându-le credincioșilor o pregătire adecvată pentru participarea la tradiționalul pelerinaj.

Comentarii Facebook


Știri recente