Slujire arhierească la Catedrala din Târgovişte

Duminică, 30 august 2015, Înaltpreasfințitul Părinte MitropolitNifon,Arhiepiscopul Târgoviştei,înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, în prezența unui mare număr de credincioși târgovișteni, anunţă Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cadrul slujbei tânărul Sima Silviu a fost hirotonit întru diacon pe seama Parohiei Ocnița 1.

Puterea iubirii milostive a lui Dumnezeu restaurează chipul dumnezeiesc din om

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei, referitoare laPilda lucrătorilor celor răi, arătând că puterea iubirii milostive a lui Dumnezeu depășește limitările, exagerările sau denaturările umane, restaurează chipul dumnezeiesc din om, însoțindu-l în toate clipele vieții sale în mod tainic și împărtășindu-i necontenit speranță, încredere și bucurie.

***

În Duminica a XIII-a după Rusalii (30 august 2015) la Sfânta Liturghie, în toate locașurile de cult s-a citit Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei (cap. 21, vs. 33 – 44): „Zis-a Domnul pilda aceasta: Era un om oarecare stăpân al casei sale, care a sădit vie; a împrejmuit-o cu gard, a săpat în ea teasc, a clădit un turn și a dat-o lucrătorilor, iar el a plecat departe. Când a sosit timpul roadelor, a trimis pe slujitorii săi la lucrători ca să-i ia roadele. Dar lucrătorii, punând mâna pe slujitori, pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorât, iar pe altul l-au ucis cu pietre. Din nou a trimis alți slujitori, mai mulți decât cei dintâi, și au făcut acelora tot așa. La urmă, a trimis la ei pe fiul său, zicând: Se vor rușina de fiul meu. Iar lucrătorii viei, văzând pe fiul, au zis între ei: Acesta este moștenitorul; veniți să-l omorâm și să avem noi moștenirea lui. Și, punând mâna pe el, l-au scos afară din vie și l-au ucis. Deci, când va veni stăpânul viei, ce va face acelor lucrători? I-au răspuns: Pe aceștia răi, cu rău îi va pierde, iar via o va da altor lucrători, care vor da roadele la vremea lor. Zis-a lor Iisus: Oare n-ați citit niciodată în Scripturi: «Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului. De la Domnul a fost aceasta și este lucru minunat în ochii noștri?» De aceea vă spun că Împărăția lui Dumnezeu se va lua de la voi și se va da neamului care va face roadele ei. Cine va cădea pe piatra aceasta se va sfărâma, iar pe cine va cădea, îl va zdrobi”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…