Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 6 aprilie 2014, Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, în cea de a V-a duminică a Postului Mare, dedicată Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cu această ocazie, a hirotonit întru diacon pe tânărul Nicolae Matei, pe seama Parohiei Dobra, Protoieria Târgoviște Sud, și pe tânărul Marian Dinu, întru preot, pe seama Parohiei Călugăreni, Protoieria Titu.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța pocăinței și a transformării interioare în procesul de înnoire duhovnicească, după modelul sfinților. În acest sens, Sf. Cuv. Maria Egipteanca a mărturisit, prin viața și strădania sa, că oricât de împovărat ar avea sufletul de păcate, prin râvnă și pocăință autentică, omul își poate transfigura existența, căci milostivirea lui Dumnezeu nu are limită, decât numai libertatea umană.

Menționăm că cei doi tineri hirotoniți sunt absolvenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

Comentarii Facebook


Știri recente