Slujire arhierească la Catedrala din Curtea de Argeș

Miercuri, 2 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, potrivit eparhiaargesului.ro.

Credincioșii prezenți și elevii Seminarului Neagoe Vodă Basarab au avut ocazia să primească îndemnul Chiriarhului Eparhiei de a porni fiecare pe treptele pocăinței prin participarea la această sfântă slujbă oficiată în primele patru zile din Săptămâna Patimilor și în miercurea din a cincea săptămână a Postului Mare.

Înaltpreasfinția sa a amintit că Sf. Cuvioasă Maria Egipteanca, pomenită în slujba Canonului, reprezintă un model pentru toți credincioșii care doresc să pună început bun în viața lor. Mai mult, Chiriarhul Eparhiei a amintit că în cele 250 de stihiri ale Canonului toate faptele scripturistice la care s-a făcut părtaș omul – crearea, căderea, alungarea din Rai, întoarcerea, așteptarea, răscumpărarea – sunt personalizate. Ele se transformă în faptele fiecăruia dintre noi: crearea noastră, căderea noastră, răscumpărarea noastră. Istoria personajelor devine istoria noastră, iar noi devenim conștienți de profunzimea ei.

Canonul ne introduce pe fiecare dintre noi în istoria Sfintei Scripturi și ne determină să conștientizăm, prin intermediul modelelor de pocăință, amplitudinea păcatelor noastre și înstrăinarea față de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente