Slujire arhierească la Catedrala din Cluj

Credincioșii clujeni ce au participat astăzi, 28 iulie 2013, la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană s-au bucurat de prezență arhierească. ÎPS Serafim Joantă, Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a oficiat, începând cu ora 10:00, Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru, preoții slujitori ai catedralei și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

În cadrul cuvântului de învățătură Înaltpreasfinția Sa, Mitropolitul Serafim Joantă, a explicat pericopa evanghelică de azi, care se referă la minunea vindecării a celor doi demonizați din ținutul Gadarei. În același timp a vorbit despre influența răului asupra lumii contemporane, dar și lupta creștinilor împotriva păcatului, prin spovedanie, împărtășanie și fapte bune. ÎPS Serafim i-a îndemnat pe credincioșii clujeni să se încreadă în purtarea de grijă a lui Dumnezeu și să-i mulțumească atât pentru binecuvântările primite, cât și pentru încercările date în viață.

La finalul Sfintei Liturghii ÎPS Serafim Joantă, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord i-a mulțumit ÎPS Mitropolit Andrei pentru binecuvântarea dată de a sluji în Catedrala Mitropolitană. Totodată i-a urat ierarhului putere de muncă în misiunea duhovnicească pe care o desfășoară în Mitropolia Clujului, potrivit Radio Renașterea.

Comentarii Facebook


Știri recente