Slujire arhierească la Catedrala din Bolintin Vale

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir (26 octombrie 2015), Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala cu hramul Adormirea Maicii Domnului din oraşul Bolintin Vale, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Episcopiei.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul a subliniat faptul că Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, prin vitejia și tăria sa în credința lui Hristos, a biruit deșertăciunile vremelnice ale acestei lumi, mărturisind chiar până la moarte dreapta credință în Cel care este Biruitorul iadului și al morții și chezașul vieții noastre celei veșnice în Împărăția Cerurilor. „Prin faptele sale”, a mai amintit Preasfinția Sa, „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie devine un model de urmat pentru noi, îndemnându-i pe credincioși să fie împreună lucrători și următori lui Hristos pe calea mântuirii”.

În semn de preţuire, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit părintelui Ion Şerban, Inspector General Bisericesc şi paroh al bisericii Adormirea Maicii Domnului, şi părintelui lect. univ. dr. Nicuşor Beldiman, mai multe publicaţii apărute la Editura Episcopiei Giurgiului și la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Credincioşii prezenţi au primit ultimul număr al publicaţiei eparhiale Revista Ortodoxă şi al revistei Familia Ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente