Slujire Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a oficiat la Praznicul Cincizecimii Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit Înaltpreasfinția Sa a subliniat că Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile rememorează și actualizează, în fiecare an, trimiterea de Dumnezeu a Sfântului Duh peste Apostolii Mântuitorului adunați în Ierusalim. Pogorârea Duhului Sfânt marchează întemeierea Bisericii care devine o realitate văzută, iar a fi creștin înseamnă a avea pe Duhul Sfânt.

După Sfânta Liturghie, s-a oficiat slujba Vecerniei și s-au citit rugăciunile de binecuvântare a frunzelor de nuc aduse la biserică, iar după miruit creștinii au primit ramuri sfințite.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…