Slujire Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a oficiat la Praznicul Cincizecimii Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit Înaltpreasfinția Sa a subliniat că Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile rememorează și actualizează, în fiecare an, trimiterea de Dumnezeu a Sfântului Duh peste Apostolii Mântuitorului adunați în Ierusalim. Pogorârea Duhului Sfânt marchează întemeierea Bisericii care devine o realitate văzută, iar a fi creștin înseamnă a avea pe Duhul Sfânt.

După Sfânta Liturghie, s-a oficiat slujba Vecerniei și s-au citit rugăciunile de binecuvântare a frunzelor de nuc aduse la biserică, iar după miruit creștinii au primit ramuri sfințite.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…